Nieuw programma van Klaas Vos en Sytze de Vries

Door Radio Bloemendaal

Sinds enkele maanden heeft Radio Bloemendaal twee nieuwe programmamakers die ervaring hebben op het gebied van radio. We hebben het over Klaas Vos, tot 2006 programmamaker voor de VPRO, VARA en KRO, zie  www.klaasvos.nl,  en Sytze de Vries, dichter, theoloog, predikant en tekstschrijver en publicist. Zie  www.sytzedevries.com.  Beide maken zij voor ons drie keer per maand het programma met de titel “Hemelse Modder”.

Iedere maand maakt Klaas Vos twee programma's. Het eerste programma in de maand een interview programma en dan heeft Klaas een gast in zijn programma en spreekt over wat hem of haar inspireert en hoe dat in de praktijk en het werk tot uiting komt".  De gasten worden uitgekozen op hun persoonlijke en vaak ook professionele betrokkenheid bij muziek, het kerklied, theater, geloof en kerk. Zo ontstaat een kleur- en klankrijk portret van de hoofdgast. Het tweede programma in de maand, dan maakt Klaas een magazineachtig uitzending met als ondertitel "Op verhaal komen".

 

Sytze de Vries wandelt iedere maand met een gast een uur langs haar of zijn muzikale herinneringen en ervaringen. Zoals de vroegste muzikale herinnering, het zingen op school of in een koor, een lied dat sterk verbonden is met een droevig moment, maar ook muziek die blij maakt. De gasten worden uitgekozen op hun persoonlijke en vaak ook professionele betrokkenheid bij muziek, het kerklied, theater, geloof en kerk. Zo ontstaat een kleur- en klankrijk portret van de hoofdgast.

Via onze  terugluistermogelijkheid,  kunt u alle programma van "Hemelse Modder" eenvoudig beluisteren.

Terug naar overzicht…