Nieuw programma van Daan Molenaar

Nieuw programma van Daan Molenaar

Door Radio Bloemendaal

Op zondag 28 augustus is het programma "De Groeten uit Kennemerland" van Daan Molenaar voor de laatste keer uitgezonden. Met een mooie aflevering rondom de Bos en Duinschool. Maar niet getreurd, u hoeft het markante stemgeluid van Daan niet te missen. In september begint hij met een nieuw programma onder de naam: "Uit Daan's platenkoffer".

Wat kunt u verwachten ? Daan schrijft er zelf over: In de twintigste eeuw is er ontzettend veel muziek gemaakt vooral door de opkomst van de vinylplaat, later de taperecorder en het cassettebandje, gevolgd door de CD en andere digitale geluidsdragers. In het verlengde daarvan ontstonden duizenden radiostations over de hele wereld die 24 uur per dag, 7 dagen in de week de meest uiteenlopende muziek uitzenden. Toch is ook veel muziek in de vergetelheid geraakt, zijn zeldzame opnames in het archief terecht gekomen en onbekende zangers, zangeressen en muziekgroepjes uit het gehoor verdwenen. Ik heb in mijn leven een paar duizend platen en opnamen verzameld waarvan de meeste ten onrechte nooit meer uitgezonden worden. 'Uit Daan's platenkoffer' wil dat soort muziek onder het stof vandaan halen en luisteraars verrassen met muziek uit hun jeugd of muziek die zij nog nooit gehoord hebben maar die wel aanspreekt.

Elke uitzending gaat een uur duren en er staat altijd een thema centraal. Laat u verrassen en houd onze gids in de gaten. De eerste aflevering staat gepland op 25 september.

Terug naar overzicht…