De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 2 april 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Het thema vandaag is: Nergens gaat het over ziekte en zeerste, lijden en dood.

Ik kon gefascineerd zijn door mensen die er niet uitzagen, lelijk als ze waren, door een huid die vreemd gekleurd was, door pleisters en zwachtels die wonden verraadden. Ik hoorde verhalen over vreselijke ongelukken en ik luisterde wel. Maar altijd met dat vreemde gevoel in mijn buik, een soort mengeling van angst en aantrekkingskracht. Ik keek wel uit om alles te willen weten. Bij een condoleantie zag ik iemand het dode lichaam van mijn oma aanraken. Ik wendde mijn ogen af van schrik. Ik griezelde. Zoiets doe je toch niet? Nu, daarom was ik er niet bij. Nee, ik was er echt niet. Ik wilde niet. Dat was geen toeval.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

De uitzending wordt afgesloten met muziek van Francesco Manfredini, Italiaans componist uit de 18e eeuw.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…