De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 9 april 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Het thema: Aiya en Ahmed.

Als je stil wordt hoor je het oppervlakkige hosanna en het hartgrondige ‘kruisig hem’ overal op elke plek in de wereld roepen. Wijsheid en morele vastberadenheid zijn ver te zoeken. Het project Europa was bedoeld om nooit meer oorlog te hebben. En moet je nu zien, het hemd is nader dan de rok, het grove egoïsme wint het van de subtiliteit, democratieën worden van binnenuit aangevallen. Kijk uit als mensen ‘Hoera, dit is onze man’ roepen. En wee je gebeente als er iemand ervoor pleit om de doodstraf weer in te voeren.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

Het programma wordt afgesloten met muziek, deze keer: Oblivion van Astor Piazzolla.
Oblivion betekent vergetelheid.
Astor Piazzolla (Mar del Plata, 11 maart 1921 – Buenos Aires, 4 juli 1992) was een Argentijns tanguero (tangomuzikant), bandoneonist en componist.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…