De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 16 april 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Vandaag is het thema: Eindelijk.

En toen gebeurde het. Ik kwam iemand tegen. Ik was gewoon mijn werk aan het doen. Samen met mijn broer. Wij werden geroepen. En ik wist dat ik eraan gehoor moest geven. Alsof ik daarop had gewacht. Samen met anderen die blijkbaar met datzelfde grote verlangen hadden geleefd, heb ik letterlijk en figuurlijk gezworven. Alles meegemaakt wat er te koop is. En vooral wat onbetaalbaar is. Ik wierp me met mijn slimheid en spontaniteit vaak op als een soort leider. Ik wilde iemand zijn. Maar ik wist dat ik dat nog niet was. Toen het erop aankwam, werd ik bang. Ik, met al mijn charmes en praatjes, kon me er toen niet uitredden. Ik moest.

Dit programma wordt afgesloten met muziek van Ramses Shaffy met het nummer Sammy.

Sammie loop niet zo gebogen

denk je dat ze je niet mogen

waarom loop je zo gebogen
sammie 
met je ogen
sammie op de vlucht

hoog sammie 

kijk omhoog sammie

want daar is de blauwe lucht

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…