De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 30 april 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Het thema vandaag is: Het leven omhelzen.

Het zijn mooie dagen en het zijn verdrietige dagen. Het is altijd hetzelfde van half april tot en met de eerste week van mei. Het is feest, Pasen, Koningsdag, vroeger Koninginnedag, Bevrijdingsdag, allemaal vrije dagen ook. En daar komt dan de zon bij die toeneemt in kracht, de kleuren van de bollenvelden en de bloemen in het algemeen, het langere licht ‘s avonds. En er is altijd het verdriet, de pijn bij sommigen, de algehele weemoed om wat onherroepelijk gebeurd is in die oorlog, al meer dan meer dan zeventig jaar geleden. Op vier mei zingen de vogels uitbundig en laten de bomen zien hoe ze de winter met verve hebben overleefd. En toch lopen we daar, de mensen, we zwijgen en de ‘last post’ klinkt. Het zijn mooie dagen en het zijn verdrietige dagen.

De uitzending wordt afgesloten met muziek van Joan, uit de filmmuziek van Imitation game, geschreven door Alexandre Desplat.

Lees hier de hele column van Aart Mak.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…