De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 21 mei 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking. Het thema vandaag is: Kerkvervreemding.

Geloven is je zelf onder ogen zien, het gevecht aangaan met je ik en je verlanglijstjes, je angst niet gezien te worden, leren afscheid nemen, ouder worden, de weg gaan om met je deugden en ondeugden om te gaan, evengoed als met je medemensen. Het is de twijfel, het niet weten, het is ook en vooral de omarming van een ander, het leven, for better or for worse. Het is de ontdekkingstocht hoe zich in de tegenstrijdigheden van dit bestaan, in de raadsels en de paradoxen zich iemand of iets aandient, misschien ben jij het zelf, zoals de Indiƫrs zeggen, of is het degene die joden en christenen en ook ik God noemen. En dan kies je iemand, een leermeester, een wijze, in mijn geval is dat Jezus die voor mij samenvalt met het vermogen alles en iedereen los te laten en toch de liefde te behouden. Niet minder, niet meer.

Dit programma wordt afgesloten met muziek: Pequena Czarda (= kleine dans) van de Spaanse componist Pedro Itturalde.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…