De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 28 mei 2017, 09:05 uur.

Een korte overdenking.Het thema vandaag is: aandacht.

Mijn vak bestaat voor meer dan de helft uit aandacht, aandacht hebben voor mensen. Me verdiepen in hun zorgen of complexiteit. Maar ook aandacht voor de kieren van dit bestaan. Waar valt licht naar binnen? Waar zitten de patronen? En zou het echt zo zijn dat wij hier iets te doen hebben dat als een dubbele bodem verborgen zit onder onze voeten en als een onzichtbare koepel zich uitstrekt boven onze hoofden? In veel hoofden is de aarde nog steeds plat. Meer dan wij weten, bestaat niet. Maar ik geloof dat het anders is en mijn geloof zoekt steeds naar signalen van die totaal andere werkelijkheid waar wij ook deel van uitmaken en in onze beste momenten één mee zijn.

Lees hier de hele column van Aart over dit thema.

Dit programma wordt afgesloten met muziek van Vivaldi in een bewerking van Richter, een deel uit De Lente.

Algemene programma informatie:

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…