De binnenkamer met Aart Mak

De binnenkamer met Aart Mak - zondag 13 augustus 2017, 09:05 uur.

Vandaag gaat het over noodlot, geloof, Korea en God.

Ik vraag mij, met al die anderen voor mij, af: is het leven dan toch één grote tragedie en komt er bijna wetmatig, als een dreunende cadans van het lot, na een periode van vrede weer een periode van oorlog? Veel Afrikanen, Zuid-Amerikanen en mensen uit het Midden-Oosten weten daar alles van. Waren we in Europa zo onnozel dat we dachten hiervan verschoond te blijven? Behalve trouwens wat in de jaren ‘90 in het vroegere Joegoslavië gebeurde. Maar wat moeten we dan met God, in elk geval met degene zoals de christenen hem zien? Is er ergens nog een opening voor het oude woord almacht? Of weet God wel overal van, maar kan of wil hij er niets aan doen? In Amerika zegt een dwaze dominee die tot de adviseurs van Trump hoort, dat God het goed vindt als Trump Noord-Korea aanpakt. Mocht dat God zijn, denk ik dan, dan stop ik vandaag nog met in hem te geloven. Maar misschien hebben we met elkaar iets totaal nieuws nodig, nieuwe taal en vooral nieuwe beelden.

De muziek daarna sluit aan en is gecomponeerd door Alexandre Desplat, een compositie bij een van de Harry Potter-films.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: binnenkamer@radiobloemendaal.nl.

Je terugtrekken in je binnenkamer, zo is het advies dat Jezus in zijn Bergrede geeft als het gaat om het bidden. De binnenkamer staat voor beslotenheid, innerlijke gedachten, het gesprek met jezelf en met degene tot wie je bidt.
In dit programma wordt dat innerlijke gesprek hardop gevoerd. De radio is een intiem medium. Iemand die zichzelf laat zien kan dichtbij komen. Het innerlijke gesprek van de spreker kan het innerlijke gesprek van de luisteraar op gang brengen. Het leven blijft elke dag weer verbazen. Mensen en situaties geven vaak veel stof tot denken en vooral tot het gesprek met jezelf.

Terug naar het overzicht…