Hemelse Modder met Annemiek Schrijver

Hemelse Modder met Annemiek Schrijver - zondag 9 juli 2017, 16:00 uur.

Vandaag ontvangt Annemiek Schrijver als gast Christine Pannebakker. Zij is journalist, columnist en schrijfster van verschillende bestsellers, zoals Het mama masterplan en Vrouwenpower en Wie ben ik. Dat laatste boek bereikte de 25ste plek van de Libris top 100 Best Verkocht over 1997. Pannebakker was jarenlang journaliste voor De Standaard. Haar rubrieken werden door de lezers bekroond met ‘Meest gelezen & gewaardeerd.’ Ook was ze journaliste en columniste voor o.a. Viva, Margriet, Villa d’Arte en Happinez.

Over Het mama Masterplan schrijft Pannebakker: "Jij kunt het leven van jezelf en je gezin positief beïnvloeden Dit is de dag waarop jij de kans krijgt een zaadje van geluk te planten. Het mama masterplan wil samen met jou het verschil maken. Door kansen te zien en mogelijkheden te creëren. Door eeuwenoude wijsheden te vertalen naar een nieuwe levenswijze. Door op een mistige maandagmorgen, de vrijdagmiddag al te zien. Laat je door Het mama masterplan inspireren tot de zonnige revolutie. In jezelf. Je gezin. De wereld".

Over Vrouwenpower schrijft een recensente: "In dit boek is de schrijfster op zoek gegaan naar de kracht van vrouwen door de eeuwen heen. Vervolgens spoort ze vrouwen van nu aan om op zoek te gaan naar hun eigen innerlijke kracht. Krachten waarvan veel vrouwen misschien niet eens weten dat ze hebben. Dit alles doet ze in een heldere schrijfstijl, haar boodschap komt duidelijk over. Ze combineert deze zoektocht naar de innerlijke kracht met anekdotes over haar privéleven en haar dochtertje Zonneke."

Na jaren van non-fictie waagt Pannebakker zich in 2014 aan haar roman: De week, wat zou jij doen met één week totale vrijheid? "Zeven dagen vrijheid. Zonder de jaloezie of achterdocht van de ander. En zonder je geliefde ooit te vertellen wat je hebt gedaan. Als die vraag aan hoofdpersoon Afra wordt gesteld, beseft ze hoezeer ze ernaar verlangt om haar geheime verlangens te leven. 'Vrijheid is een illusie, dat zul je vanzelf ontdekken,’ voorspelt haar echtgenoot als ze hem De week voorstelt. Zijn dreigende toon ontgaat haar. Ze vertrekt naar Parijs om tot nieuwe inzichten te komen. Maar hoe dieper ze graaft, hoe meer er aan het licht komt dat eigenlijk verborgen moest blijven."

Voor de volledige muzieklijst van Christine Pannebakker, klik hier.

Dit programma werd eerder uitgezonden op 5 maart 2017.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: hemelsemodder@radiobloemendaal.nl.

Tweemaal per maand presenteert RTV-programmamaker en columniste Annemiek Schrijver van vier tot vijf op zondagmiddag: Hemelse Modder. Met een aansprekende hoofdgast uit de wereld van theologie, cultuur en maatschappij, die zelf meegebrachte muziek laat horen. Samen met de gast gaat Annemiek op zoek naar waaruit die 'Hemelse Modder' in iemands leven zou kunnen bestaan.

'Hemelse Modder', dat tegendraadse begrip. Het slijk der aarde onder een strakblauwe hemel en alles dat zich daartussen beweegt, terwijl het eigenlijk alleen maar een heerlijke toetje van chocolademousse is.

Terug naar het overzicht…