Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 16 april 2017, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Dienst rondom eerste Paasdag.
Met medewerking van Marc Kaptijn op trompet, Maarten Lagrand op trompet buiten en het Kinderpaaskoor o.l.v. Annelies Kole.
Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum.

Ad schrijft over deze dienst: 'Onze westerse samenleving creƫert de illusie dat er geen lijden is', aldus de Leuvense hoogleraar en psychiater Dirk de Wachter, gisteren in Trouw. Het is volgens hem de reden dat psychiaters tegenwoordig overuren draaien.

Geluk en succes zijn de standaarden waaraan ons leven moet voldoen. Voor wat daar niet aan voldoet is nauwelijks ruimte. Maar is dat wel het leven dat we leven?

Het bijbelverhaal laat zien dat het menselijk leven een leven is vol kreukels en worstelingen. En daarmee bevrijdt het ons van de waan dat het geslaagde leven alleen maar geluk is en succes.

Hier vieren we Pasen met het verhaal van Ester en Jezus. Het weesmeisje Ester prikt door de opgeblazen leugen, die iedereen in de greep heeft, heen. Haman wordt ontmaskerd en aan zijn end gebracht. En Jezus ontneemt de dood zijn laatste woord.

Fascinerende verhalen die ruimte scheppen voor het leven zoals het is bedoeld. Het leven waarin het niet vergeefs is 'te bloeien en de minnen'.

Na de Paaswake van gisteren, vieren we nu voluit Pasen. Compleet met trompet, ons eigen kinderkoortje en met een apart kinderprogramma. Om tegen de klippen op te kunnen blijven geloven dat liefde het uiteindelijk altijd wint.

Op de foto een werk van Marc Chagall.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20170416.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…