Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort

Live dienst Bloemendaal Overveen met Ad van Nieuwpoort - zondag 17 september 2017, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Het is vandaag de dertiende Zondag van de zomer.
Een speciale dienst waarbij de Heilige Doop bediend wordt.

Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum.

Ad schrijft over deze dienst:
Wat houdt een mens over als hij alles verliest?
Een onmogelijke vraag natuurlijk. Niet te beantwoorden. En toch gaat het daarover in dat aloude en eindeloos geciteerde wijsheidsgeschrift Job. De schatrijke Job verliest in één klap alles wat hij heeft, zelfs zijn gezondheid. Hij ligt naakt in het vuil. Aan een dier gelijk. En toch blijft hij de integere mens die hij was. Tot verbijstering van zijn vrouw en zijn vrienden.
Wat gebeurt er als wij als een ui worden afgepeld, schil voor schil? Als er helemaal niets meer is waarmee we onszelf kunnen bedekken?
Job weigert het vertrouwen op te geven. Het is blijkbaar voor hem het enige dat blijft. Van wie het komt is een geheim. Maar Job doet het daarmee.
Zijn vrienden komen zeven dagen en zeven nachten bij hem zitten. Alsof hij al dood is. Ze hebben gelukkig geen vrome woorden, geen religieuze verklaringen die eerste week. Ze houden hun mond en gaan naast hem zitten.

Wie is die mens? Is die Job de mens die wij allen zouden willen zijn?
In dit verhaal gaan wij zondag Bo en Dante onderdompelen. Twee kwetsbare mensjes. Teruggebracht tot de kern. Voor wie wil stilstaan bij waar het om zou kunnen gaan.

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…