Uit Daan's platenkoffer

Uit Daan's platenkoffer - zondag 22 januari 2017, 13:30 uur.

Vandaag is het thema: winter.
Er kan geen sprake zijn van muziek of liedjes die betrekking hebben op winters die we deze eeuw hebben meegemaakt. In dit uur muziek die wellicht bij velen van u herinneringen doet oproepen uit de vorige eeuw. Toen er nog echte strenge winters waren.
Of misschien van horen zeggen of van Polygoonbeelden. Misschien heeft u wel meegedaan aan winterse sportevenementen op het natuurijs of de sneeuw. De sneeuw, de enige neerslag waar je zowel sportief als creatief mee om kan gaan.
Over dit soms barre jaargetij in de vorige eeuw was meer in de platenkoffer te vinden dan Daan had verwacht. Zowel op schellak als op vinyl. De hoek van de conferenciers en cabaretiers laat zich ook niet onbetuigd.
Het risico van een feest van herkenning is allerminst uit te sluiten.

Een voorproefje met beelden; klik hier.

Algemene programma informatie:

Wilt u reageren op dit programma? Stuur een e-mail naar: daansplatenkoffer@radiobloemendaal.nl.

In de twintigste eeuw is er ontzettend veel muziek gemaakt vooral door de opkomst van de vinylplaat, later de taperecorder en het cassettebandje, gevolgd door de CD en andere digitale geluidsdragers. In het verlengde daarvan ontstonden duizenden radiostations over de hele wereld die 24 uur per dag, 7 dagen in de week de meest uiteenlopende muziek uitzenden. Toch is ook veel muziek in de vergetelheid geraakt, zijn zeldzame opnames in het archief terecht gekomen en onbekende zangers, zangeressen en muziekgroepjes uit het gehoor verdwenen. Daan Molenaar heeft in zijn leven een paar duizend platen en opnamen verzameld waarvan de meeste ten onrechte nooit meer uitgezonden worden. 'Uit Daan's platenkoffer' wil dat soort muziek onder het stof vandaan halen en luisteraars verrassen met muziek uit hun jeugd of muziek die zij nog nooit gehoord hebben maar die wel aanspreekt.

Terug naar het overzicht…