Uit Daan's platenkoffer

Uit Daan's platenkoffer - zondag 23 april 2017, 13:30 uur.

Tijdens de mobilisatie 1939/1940 hoorde men Nederlandstalige liedjes waarvan de melodie vaak ontleend was uit het buitenland.

Deze keer niet alleen liedjes maar ook toenmalig bekende conferenciers die de toen bestaande toestanden hekelden of op de hak namen. Ontspanning biedend voor zover dat mogelijk was en vermaak welkom ondanks de toenmalige tijd van de politieke verwikkelingen bij onze oosterburen. Van sommige liedjes klinkt de melodie zeker niet onbekend.

Algemene programma informatie:

In de twintigste eeuw is er ontzettend veel muziek gemaakt vooral door de opkomst van de vinylplaat, later de taperecorder en het cassettebandje, gevolgd door de CD en andere digitale geluidsdragers. In het verlengde daarvan ontstonden duizenden radiostations over de hele wereld die 24 uur per dag, 7 dagen in de week de meest uiteenlopende muziek uitzenden. Toch is ook veel muziek in de vergetelheid geraakt, zijn zeldzame opnames in het archief terecht gekomen en onbekende zangers, zangeressen en muziekgroepjes uit het gehoor verdwenen. Daan Molenaar heeft in zijn leven een paar duizend platen en opnamen verzameld waarvan de meeste ten onrechte nooit meer uitgezonden worden. 'Uit Daan's platenkoffer' wil dat soort muziek onder het stof vandaan halen en luisteraars verrassen met muziek uit hun jeugd of muziek die zij nog nooit gehoord hebben maar die wel aanspreekt

Terug naar het overzicht…