Uit Daan's platenkoffer

Uit Daan's platenkoffer - zondag 28 mei 2017, 13:30 uur.

Het onderwerp van deze uitzending is “De Zuiderzee”.

De definitieve afsluiting van de Zuiderzee. Vandaag op 28 mei exact 85 jaar geleden. Liedjes over de voormalige Zuiderzee. Naast dat alom bekende lied veel liedjes hierover. Een enkele keer uit een ver verleden. Het IJsselmeer wordt zeker niet vergeten. Ook uit diverse omliggende (voormalige) vissersplaatsen.

Het wordt een muzikale ontdekkingstocht van liedjes die wel een lokale bekendheid genieten maar voor zover bekend nooit op landelijk niveau terecht gekomen zijn, behalve.... in dit programma twee keer te beluisteren maar natuurlijk wel in twee verschillende uitvoeringen. Luister hier als voorproefje.

Algemene programma informatie:

In de twintigste eeuw is er ontzettend veel muziek gemaakt vooral door de opkomst van de vinylplaat, later de taperecorder en het cassettebandje, gevolgd door de CD en andere digitale geluidsdragers. In het verlengde daarvan ontstonden duizenden radiostations over de hele wereld die 24 uur per dag, 7 dagen in de week de meest uiteenlopende muziek uitzenden. Toch is ook veel muziek in de vergetelheid geraakt, zijn zeldzame opnames in het archief terecht gekomen en onbekende zangers, zangeressen en muziekgroepjes uit het gehoor verdwenen. Daan Molenaar heeft in zijn leven een paar duizend platen en opnamen verzameld waarvan de meeste ten onrechte nooit meer uitgezonden worden. 'Uit Daan's platenkoffer' wil dat soort muziek onder het stof vandaan halen en luisteraars verrassen met muziek uit hun jeugd of muziek die zij nog nooit gehoord hebben maar die wel aanspreekt

Terug naar het overzicht…