zondag 28 juli 2024

Orgelpunt door Harrie den Hertog

Beluister deze aflevering hier:

zondag 28 juli 2024

Orgelpunt door Harrie den Hertog

In deze editie van Orgelpunt presenteren we een exclusief interview met Bert den Hertog. Bert is de hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het prachtige, historische 18e-eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop-orgel bespeelt. Daarnaast is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk, waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 tot zijn beschikking heeft en promoot.

We gaan met Bert in gesprek over zijn ambitieuze Bach-project, waarbij hij alle orgelwerken van J.S. Bach in chronologische volgorde op moderne orgels opneemt. Een boeiend onderwerp voor iedere orgelliefhebber!

Verder duiken we weer in de archieven van Leens voor prachtige opnames om van te genieten. Mis het niet!

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.