Op 15 juni 1924 werd de eerste officiële uitzending van een radiokerkdienst een feit. Vanuit de oude Gereformeerde kerk aan de Vijverweg in Bloemendaal werd de kerkdienst met als predikant Ds. J.C. Brussaard uitgezonden! Daarmede mag Radio Bloemendaal zich de oudste zendgemachtigde in christelijk omroepland noemen. We zijn dus net een paar maanden ouder dan de N.C.R.V.

Waar men ruim 90 jaar geleden een vooruitziende visie had op toen nieuwe technische mogelijkheden heeft Radio Bloemendaal die nog steeds. Sinds enkele jaren zijn we natuurlijk present op internet, hebben we een app en staat binnenkort digitale radio voor de deur in de vorm van DAB+.

Radio Bloemendaal beschikt sinds 24 maart 1995 over een nieuwe en krachtiger zender. Het 50 Watt zendvermogen is uitgebreid tot 500 Watt. Hierdoor is de zender in een groot gebied van de randstad te horen! Het best is de zender te ontvangen met een draagbare radio, aangezien op tuner-versterkers vaak geen goede AM-middengolf aansluiting aanwezig is.

Radio Bloemendaal wordt gerund door vrijwilligers, bij elkaar ca. 50 personen die actief zijn als omroeper, programmamaker, technicus of muzieksamensteller. Financieel zijn wij afhankelijk van giften afkomstig van vooral luisteraars, die vaak zeer gehecht zijn aan deze kleinschalige omroep.

Radio Bloemendaal verzorgt naast uitzendingen vanuit de eigen kerkelijke gemeente ook uitzendingen voor de stichting Kerk zonder Grenzen en de Alle Dag Kerk.

De uitzendingen vinden in het algemeen plaats op zon- en feestdagen van 09.00 tot 21.00 uur. De uitzending van de Alle Dag Kerk is sinds 1 april 1997 te beluisteren op dinsdag van 12.00 tot 13.30 uur.

Kerk Zonder Grenzen
De Stichting Kerk zonder Grenzen houdt zich, in opdracht van de Provinciale Synode, bezig met omroeppastoraat en radio-evangelisatie via Radio Bloemendaal in de provincie.