Uitzendingen via de ether AM 1.116 kHz

Uitzendingen via de ether AM 1.116 kHz

Door Radio Bloemenendaal

10-08-2018: Radio Bloemendaal is weer in de lucht.

Afgelopen zondag zijn we weer in de lucht geweest via de vertrouwde AM frequentie. Er lijkt voldoende regen gevallen te zijn om de zender weer aan de "praat" te houden. Het kan zijn dat de ontvangst iets minder is dan u van ons gewend bent, maar we zijn weer in de lucht!

Hebt u nog vragen of opmerkingen, neemt u dan contact met ons op via het bureau, zie contact.

27-07-2018: Radio Bloemendaal nog niet te ontvangen via de ether.

Helaas is deze week niet gelukt de zender weer aan de "praat" te krijgen. Het heeft waarschijnlijk te maken met de droogte. Naast een draad tussen de masten ligt er onder de grond een groot metalen gaasnet dat deel uitmaakt van de gehele installatie. Door de droogte is de capaciteit van het net te klein om een goede tegencapacitiet te bieden aan de antennedraad. De zender kan daarom zijn vermogen niet kwijt en stopt ermee.

We hopen, net als velen met ons, op een goede regenbui. Dan gaan we het direct weer proberen.

Via de website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

22-07-2018: Radio Bloemendaal niet meer te ontvangen via de ether.

Helaas is vandaag de zender uitgevallen. Onze excuses daarvoor. Dit betekent dat wij op dit moment alleen te ontvangen zijn via internet. Op dit moment kunnen wij nog niets zeggen, wanneer wij wij weer in de lucht zijn.

Via de website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

29-03-2018: Radio Bloemendaal is weer in de lucht en hoe !!

Na het trieste bericht van afgelopen zondag, nu een goed bericht zo vlak voor de Paasdagen. We zijn weer in de lucht met onze 500 Watt zender, dus weer beluisterbaar via de radio in een groot gebied zoals voor 18 januari dit jaar.

We hebben veel reacties mogen ontvangen van luisteraars die ons hebben gemist. Die kunnen we nu dus weer van dienst zijn.

Kortom: vanaf vandaag kunt u weer op de vertrouwde tijden naar Radio Bloemendaal luisteren via de AM op de gebruikelijke 1.116 kHz. Veel luisterplezier !

Eerdere berichtgeving:

25-03-2018: Radio Bloemendaal helaas weer uit de lucht.

De afgelopen weken is er hard gewerkt om de 500 Watt zender weer in de lucht te krijgen, helaas is dat niet gelukt. We hebben het de afgelopen weken dus gedaan met de oude 50 Watt zender. Deze heeft zondagavond echter de geest gegeven en is er mee gestopt. Wat dat betekent, weten we nu nog niet. We zullen z.s.m. de schade opnemen en kijken of er nog iets te doen is.

De resultaten vindt u hier zo snel mogelijk terug.

Concreet is er a.s. dinsdag geen uitzending van de Alle-Dag-Kerk via de radio. Via de website natuurlijk wel.

23-02-2018: Radio Bloemendaal is weer in de lucht !!

Afgelopen dinsdag is met succes door Volker Wessels Telecom de antenne weer tussen de masten gehangen. Zie foto.
 
Omdat de nieuwe antenne iets korter is dan vroeger, moest deze opnieuw worden ingesteld op de 500 Watt zender. Dat is helaas niet goed gelukt. Daarom hebben we teruggegrepen op onze oude 50 Watt zender.

Kortom, RB is nu weer in de lucht met deze oude 50 Watt zender en de herstelde "slechte" antenne. Vrijdag is er de hele middag proefgedraaid (na 23 jaar stilstand!) en dat liep goed.

Zondag is RB dus "on air" op de gebruikelijke 1.116 kHz.
 
Er wordt nog actie genomen om te proberen de 500 Watt zender weer in de lucht te krijgen, wordt vervolgd.

14-02-2018: Er is goed nieuws te melden, in samenwerking met KPN wordt onze mast weer (gedeeltelijk) opgebouwd. Er wordt op dit moment hard aan gewerkt. De omgewaaide delen zijn reeds afgevoerd en met de opbouw is vandaag begonnen. Als alles mee zit, hopen we in het weekend van 24 en 25 februari weer te kunnen uitzenden via de ether.

Zodra het zeker is, leest u het hier terug.

Wilt u ons financieel helpen, steun ons dan via de “STEUN ONS” knop op de home page. Bij voorbaat dank !

Ook op zondag 4 februari en dinsdag 6, zijn er helaas nog geen uitzendingen via de ether. Er is echter wel goede hoop dat wij het uitzenden deze maand weer kunnen hervatten en dat is goed nieuws. Zodra wij zeker zijn en weten wanneer precies, vindt u de informatie hier op de website.

Op  zondag 28 en dinsdag 30 januari zal er geen uitzending via de radio. Gelukkig zijn wij via internet wel gewoon bereikbaar. Op dit moment zijn wij druk doende een oplossing te zoeken voor deze vervelende situatie.

Wij zijn op zoek naar gedupeerden die aangewezen zijn op de middengolf omdat zij niet over internet beschikken, zodat wij contact met hen kunnen opnemen. Het is onwaarschijnlijk dat de ontvangers van de nieuwsbrief van de gemeente en de website bezoekers tot de gedupeerden behoren, maar wellicht kent u iemand die Radio Bloemendaal nu niet meer kan ontvangen.

Wij willen graag in contact komen met deze betrokkene. U kunt naam, adres en mogelijk telefoonnummer opgeven aan het Kerkelijk Bureau, via de e-mail of telefonisch op 023 524 19 13. Bedankt voor uw medewerking.

18-01-2018 Helaas heeft onze noordmast de storm van donderdag 18 januari niet niet doorstaan. Tijdens de zeer zware storm heeft om ca. 11:00 uur de bevestiging van een tuidraad aan de westkant van de mast het begeven en is de mast op ca. 9 meter boven de grond geknikt en over ons zenderhuis heen gevallen in de tuin van de buren. Daarbij is de antennedraad, die tussen de beide masten is gemonteerd, gebroken en is deels op de grond gevallen. Gelukkig hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en is de schade aan het zenderhuisje beperkt.

Echter de schade aan de mast is, zoals u op de foto's kunt zien, aanzienlijk. Op dit moment kunnen wij u melden dat er de komende zondag en dinsdag er in ieder geval geen uitzending is via de ether. Wel blijven wij via internet doorgaan met het maken en uitzenden van onze programma's, alleen zal uw radio zondag en dinsdag helaas "stil" zijn.

Wat de gevolgen in de weken daarna zijn, kunnen wij u nu nog niet zeggen. Via de website, onder het item NIEUWS, houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

In tegenstelling tot wat in het Haarlems Dagblad staat, zijn de uitzendingen van de Alle Dag Kerk niet via beeld te volgen.

Hebt u vragen of opmerkingen, neemt u dan contact op met ons bureau via e-mail of via de telefoon. Voor de adressen e.d., klik hier.

Terug naar overzicht…