Arjan Visser
Sinds 1998 levert Arjan Visser om de andere zaterdag een zogenaamd Tien Geboden-interview voor het dagblad Trouw. Wat ooit als een aardigheidje begon in Nieuwe Revu - daar werd het idee om de decaloog als kapstok voor een goed gesprek te gebruiken door hem voor de eerste keer, met toenmalig hoofdredactrice van Opzij, Cisca Dresselhuys, uitgeprobeerd - is inmiddels uitgegroeid tot één van de langst lopende interview-series van Nederland: al meer dan vijfhonderd mensen hebben er aan meegewerkt en van de interviews zijn meerdere malen diverse bundels samen gesteld en - bij Kok, Rainbow, Paradigma en Atlas-Contact - uitgegeven.
In 1999 en 2000 maakte hij voor de VPRO een televisievariant van het Tien Geboden-interview met als titel ‘Eer en Geweten’ (op radio-gebied heeft hij ervaring als programmamaker/presentator van de inmiddels verdwenen omroep RVU).
Visser schrijft niet alleen voor Trouw; ook LINDA., JAN, Human, Forum, PCOB-KBO en Wordt Vervolgd behoren tot zijn vaste opdrachtgevers. Hij is bovendien regelmatig als interviewer te gast bij het jaarlijkse Crossing Border Festival in Den Haag.
Naast zijn journalistieke werk is Arjan Visser ook actief als schrijver. Hij debuteerde in 2003 met de roman ‘De Laatste Dagen’. Het boek belandde op de shortlist van de AKO-Literatuurprijs. In 2004 werd zowel de Anton Wachterprijs als de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs aan hem toegekend. In 2006 verscheen zijn tweede roman, ‘Hemelval’, gevolgd door ‘Paganinipark’ (2009), ‘Hotel Linda’ (2012) en ‘God sta me bij want ik ben onschuldig’ (2016).