Live dienst Bloemendaal Overveen

Live dienst Bloemendaal Overveen - zondag 15 juli 2018, 10:00 uur.

Direct naar de preek? Klik dan hier.

Rechtstreekse uitzending vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. De voorganger vandaag is Alex van Ligten. Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum.

In de dienst op 15 juli lezen wij Jesaja 52:1-10 en Marcus 6:6-16.
In de profetie kondigt God de verlossing van Jeruzalem aan: ‘Mijn volk zal weer weten wie Ik ben.’ En bij Marcus stuurt Jezus zijn leerlingen op pad om mensen op te roepen zich naar die verlossing van Godswege om te keren.

Wij lezen het begin van het daaropvolgende stuk ook (vers 14-16), omdat het verhaal van Johannes’ onthoofding samenhangt met de opdracht aan de leerlingen. Het volledige verhaal van Johannes’ dood lezen wij niet, want dan gaat alle aandacht weer naar de dansende stiefdochter van de boze koning, en wij letten nu alleen op de samenhang tussen wat met Johannes de Doper begonnen is en met de volgelingen van Jezus doorgaat.

En we komen en passant ook nog iemand tegen die (als eerste in het evangelie en uit een zeer onverwachtse hoek!) onomwonden in de opstanding uit de doden gelooft.

Ds. A.P.J. van Ligten (1947) is theoloog en vertaler.
Hij publiceert boeken en artikelen over bijbelse theologie en vertaalde het werk van Franz Rosenzweig, De Ster van de Verlossing.
In 2010 schreef hij de veelgeprezen prekenbundel 'Intussen is het ook weer droog geworden'.
Hij is vaste gastvoorganger in de Amsterdamse Ekklesia (Rode Hoed) en treedt regelmatig op in cabareteske voorstellingen rond de Bijbel.

Liturgie:

pk-bo-liturgie-20180715.pdf

Algemene programma informatie:

Actuele kerkdienst van de Protestantse Gemeente Bloemendaal Overveen

Terug naar het overzicht…