dinsdag 22 februari 2022

Alle-Dag-Kerk

Luister deze kerkdienst terug:

De voorgangers vandaag zijn ds. Ranfar Kouwijzer & Abeltje Hoogenkamp uit Haarlem. De organist is Everhard Zwart.

Het thema van de meditatie: “Zonder liefde ben ik nergens, zonder jullie stel ik niets voor ” n.a.v. : 1 Korinthe 13.

Wat psalm 23 is voor uitvaarten, is 1 Korinthe 13 voor voor trouwdiensten: ‘Al was het zo dat ik de taal van mensen en engelen sprak, maar ik had de liefde niet, dan was ik schallend koper of een rinkelende cimbaal.’ Bruidsparen zijn er dol op. Het gekke is dat deze woorden nou juist geschreven zijn door een verstokte vrijgezel. Paulus bezingt de liefde van de gemeente. Die is niet voorbehouden aan twee mensen die het toevallig erg goed met elkaar getroffen hebben. De liefde van de gemeente is radicaal en inclusief. En Paulus is daar lyrisch over.

Als openingslied: Lied 586 A (Ubi caritas) en het slotlied is Lied 791 (Liefde, eenmaal uitgesproken).

Meer informatie over de stichting Alle Dag Kerk.