Programma’s

Meditaties

Op Weg naar Pinksteren 2024 in 7 afleveringen.

Op Hemelvaartsdag, de vrijdag na Hemelvaartsdag en de week voor Pinksteren kunt u luisteren naar een herhaling van de uitzendingen die Juup van Werkhoven maakte in 2020, midden in de Coronatijd.

Op Hemelvaartsdag gaat het over de hemel.

Wat moeten wij ons bij de hemel voorstellen?
Het bereik van God?
Het antwoord op de vraag waar onze doden zijn?

Vrijdag gaat de uitzending over een uitspraak van Jezus in he Johannes evangelie: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’.

‘Ik ben de weg’, zei Jezus. De volgelingen van Jezus, de eerste Christenen werden mensen van de weg genoemd. Ze gingen de weg van Jezus.
Je zou de Bijbel als een reisgids kunnen zien.
Een gids die ons helpt op onze weg door het leven, onze levensreis.

De eerste uitzending staat vanaf donderdag 9 mei online op de website van Radio Bloemendaal. De volgende op vrijdag en de week erna van maandag tot en met vrijdag. Zeven speciale uitzendingen van ongeveer 15 minuten.

Uw reacties zijn altijd welkom, stuur deze aan: juupvanwerkhoven@radiobloemendaal.nl.

 

Over de presentatrice

​Ik ben geboren in Haarlem in een vrijzinnig Hervormd gezin; niet erg kerkelijk, maar wel een gezin waar het gesprek over geloof en cultuur aan de eettafel werd gevoerd. Mijn moeder had een liefde voor poëzie en die heeft zij aan mij doorgegeven. Na de middelbare school heb ik een bachelor Bedrijfseconomie gehaald. Ik heb 15 jaar gewerkt in de ICT o.a. als consultant.

Op latere leeftijd ben ik theologie gaan studeren. Dat lijkt een ommezwaai, maar in werkelijkheid viel dat wel mee. Ik ben altijd bezig geweest met geloofsvragen, met zingeven en zinzoeken. Ik heb mijn doctoraal examen behaald aan de Universiteit van Amsterdam en mijn kerkelijk opleiding heb ik in Leiden afgerond. Ik heb de kans gekregen om een aan tal vakken aan Yale Divinity School in Amerika te volgen en af te ronden.

In 2004 ben ik bevestigd in het ambt van predikant in Het Witte Kerkje in Huis ter Heide (Zeist). Daarna ben ik predikant geweest bij de Nederlandse kerk in London. Een bijzondere plek en een bijzondere tijd. Van Londen ging ik naar Edam. Van de grootste stad in Europa naar een heel klein, mooi stadje. Met prachtige kerken. In 2016 ben ik met (vervroegd) emeritaat gegaan.

Na mijn emeritaat heb ik in Bloemendaal tot december 2020 parttime gewerkt als predikant voor structurele hulpdiensten. De nadruk van mijn werk in Bloemendaal lag op ouderenpastoraat.

Preken doe ik nog steeds graag. Graag ga ik in gesprek met mensen. Ik blijf een zoeker. Poëzie, muziek en kunst hebben mijn warme interesse.