Programma’s

Dichtwerk

Leny Deurloo verzorgt het programma Dichtwerk. Ze kiest gedichten rond een thema of een bepaalde dichter. De frequentie is twee maandelijks, het programma duurt ongeveer 30 minuten.

Over de presentatrice

Dominee Thijs was voor mij de inspiratiebron voor Dichtwerk. In zijn tijd in Bloemendaal maakte hij gedichten-programma’s rondom de feestdagen. Op dat moment schreef ik ook zelf veel gedichten en ze hadden een click met het woord/Woord. In 1995 maakte ik samen met Willy Spaans een zomerprogramma voor zes zondagen. Daar verscheen een boekje van.

Nadat ik in 1999 aan een autobotsing een whiplash overhield en daardoor eigenlijk helemaal uit het ritme van werk en maatschappij was geraakt, pakte ze in 2002 het programma  weer op. Zo kon ze achter de schermen nog wat voor een ander betekenen en ook haar eigen ritme er in bepalen. De titel Dichtwerk vond Cor van de Stelt destijds voor mijn programma.

Graag wil ik met Dichtwerk, gedichten dichter bij de mensen brengen, in het begin zeker voor de oudere mens om op adem te komen, maar nu ook en juist voor alle leeftijden. Met een gedicht kun je het onbespreekbare benoemen…

Zelf schrijven doet ik niet meer, maar soms gebruikt ik nog een van mijn eigen gedichten in Dichtwerk.