Programma’s

Orgelpunt

Hét programma van en voor liefhebbers van orgelmuziek. Drie programmamakers nemen ons ieder op hun eigen manier mee in de wereld van de orgelmuziek: Kees Schuurman, Bert Wisgerhof en Dick Koomans. Elke twee weken is er een nieuwe aflevering van ongeveer een uur.

Over de presentatoren

Bert Wisgerhof: Dat ik al vroeg met het orgel in aanraking kwam is niet verwonderlijk. Mijn vader was predikant en orgelliefhebber en nam mij mee als hij elders moest preken. Zo raakte ik als kind al onder de indruk van de klank van orgels in grote kerken.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde ik vanaf 1966, met als hoofdvakken orgel (bij Cor Kee en Nico van den Hooven) en schoolmuziek (met Chris Bos als docent). Ook volgde ik meestercursussen bij Anton Heiller en René Saorgin en volgde nog enkele jaren lessen bij Ewald Kooiman. Vervolgens studeerde ik kerkmuziek aan het Arnhems conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.

Van 1972 tot 2006 was ik als docent muziek verbonden aan de Opleiding Leraren Basisonderwijs van de Christelijke Hogeschool Ede. Als kerkmusicus was ik verbonden aan gemeenten in Veenendaal, Amstelveen en Baarn. Verder van 1996 tot 2003 docent kerkmuziek aan het Theologisch Seminarium van de Nederlandse Hervormde Kerk.

Het voorbereiden en presenteren van “Orgelpunt” voor Radio Bloemendaal zie ik als een welkome mogelijkheid om mijn passie voor en kennis van de orgelkunst te delen en onder de aandacht van een nieuw publiek te brengen.