zondag 27 februari 2022

Aangeraakt met Gerard Swüste

VAN INGETOGENHEID NAAR ALLELUJA, ‘gemengde gevoelens’ in AANGERAAKT

Van de uitgelatenheid van carnaval gaan we de 40-dagen-tijd in, de stilte van de Goede Week en daarna het Alleluja van Pasen. Alsof we heen en weer geslingerd worden in uitbundigheid en ingetogenheid. Gerard Swüste gaat in Aangeraakt op zoek naar de ‘gemengde gevoelens’ die zich in mensen kunnen roeren. Hij signaleert dat heel wat psalmen die stemmingswisselingen al verwoord hebben, van klacht via gebed naar vertrouwen.

In deze aflevering kunt u luisteren naar teksten, liederen en overwegingen rond deze gemengde gevoelens. We horen Psalm 4, een tekst van Michael Ignatieff (foto midden) over Job, een lied van Claudia de Breij om uiteindelijk uit te komen bij een Alleluja. Eerst het beroemde Halleluja van Leonard Cohen (foto onder) en daarna het uitbundige Alleluja van Psalm 150.