dinsdag 15 maart 2022 om 12.25 uur

Alle-Dag-Kerk

Luister deze kerkdienst terug:

De voorganger vandaag is ds. Bas van der Graaf uit Huizen. De organist is Everhard Zwart.

Het thema van de overdenking: Omringd door vijanden, naar aanleiding van Psalm 59.

Wat moeten we zeggen en vooral: wat moeten we bidden sinds we overrompeld zijn door het oorlogsgeweld in Oekraïne? Bas van der Graaf – dominee in Huizen en voorzitter van de stichting Alle-Dag-Kerk -zoekt in deze overdenking in Psalm 59. Een psalm waarin een dichter, omringd door vijanden, zijn angst maar ook zijn wraakzuchtige gedachten niet inslikt, maar ze uitspreekt voor God. Door dit te doen vindt hij ook vertrouwen en geborgenheid bij God, ook wanneer het gevaar nog lang niet geweken is. De psalmen blijken een leerschool te zijn, juist in tijden van verbijstering en chaos, om te leren bidden en woorden te vinden voor waar voor ons gevoel geen woorden voor zijn. Zo’n psalm is – en dat gebeurt in deze overdenking – kun je dan ook bidden, hardop. Probeer het maar eens.

In deze dienst wordt aandacht geschonken aan de 25 jarige samenwerking tussen Alle-Dag-Kerk en Radio Bloemendaal wat betreft het uitzenden van de middagpauzediensten.

Meer informatie over de stichting Alle Dag Kerk.