zondag 27 maart 2022

Aangeraakt met Mirjam Wolthuis

‘Niet in de losse verkoop’ – een nieuwe reeks uitzendingen van het programma Aangeraakt. Vandaag een aflevering gemaakt door Mirjam Wolthuis met als titel: Woedend want kwetsbaar.

Er is veel om je over op te winden en het is onverteerbaar dat mensen steeds weer dezelfde fouten maken en dat bijna altijd de meest kwetsbaren daar de dupe van zijn. Soms is het noodzakelijk om in woede te ontsteken, soms is het wijzer om tot 10 te tellen of je tong af te bijten. Want woede is een krachtige emotie. Ze kan veel kapot maken, maar tegelijk beschermt en omhult ze wat kwetsbaar is.

De Bijbelse profeten, Amos voorop, kunnen laaiend zijn om onrecht. Alles van waarde is immers weerloos, en dat geldt vooral voor het leven en de liefde. Jenny Arean (afbeelding rechts), Herman Finkers en het Dies Irae zullen onder andere klinken. Tot er nieuwe ruimte komt om de beweging van Pasen te maken: opstaan uit wat te neerdrukte.