zondag 3 april 2022

Uit Daan’s platenkoffer

Het onderwerp vandaag is: Liegen en Bedriegen.

Presentator Daan Molenaar doet een greep uit de collectie in de platenkoffer wat er te vinden is over dit onderwerp. Door de jaren heen kwamen met een zekere regelmaat liedjes over liegen en wat daarmee samenhangt uit.

Zoals de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival uit 1964 in Kopenhagen op een tekst van Leo de Vos die ooit het liedje van Lou Bandy “Louise zit niet op je nagels te bijten” schreef. Telefonisch contact met elk deelnemend land had als resultaat dat het aantal behaalde punten voor Nederland met de vingers van één hand te tellen was

Daarnaast ook iets over een inbreker te vinden in de TV-serie “Ja zuster, nee zuster”. En een verbitterde Wim Sonneveld die dat liet blijken in een tango met een tekst van Michel van de Plas.

Nog verder terug in de tijd niet alleen uit Nederland maar ook uit Duitsland, Frankrijk, Italië en zelfs nog instrumentaal van een Europese zigeuner-jazzgitarist. Het programma wordt besloten niet ver van de Pasen met een Latijns-Amerikaans kerstlied met waar men de echte waarheid kan vinden

Kortom, een uurtje waarin min of meer de leugen regeert en soms ook (net) niet.

Een voorproefje?