zondag 8 mei 2022 om 09:58

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Het thema van vandaag is: ‘Er moet er toch één zijn die Naomi niet in de steek laat…’
Het orgel wordt bespeeld door Agnes van Bekkum.

Waarover gaat het in de dienst…
In het tv-programma ‘Grenzeloos verliefd’ worden Nederlandse vrouwen gevolgd die emigreren naar hun geliefde in het buitenland. Ze volgen hun hart, laten alles achter en moeten in een vreemd land zien te wennen aan een andere cultuur. Ze hebben het ervoor over: alle moeite en obstakels, de eenzaamheid en vervreemding.

Aanstaande zondag beginnen we met een verhaal dat daar een beetje op lijkt: de novelle over Ruth. Ook zij laat alles achter voor iemand: haar schoonmoeder Naomi. Dat betekent dat ze in een vreemd land moet zien te wennen aan een andere cultuur. Ruth heeft het voor Naomi over: alle moeite en obstakels, de eenzaamheid en vervreemding.

Maar hoezo eigenlijk? Wat heeft Ruth daarmee te winnen? Naomi is verbitterd en boos op iedereen – vooral op God – vanwege de ellende die haar ‘in den vreemde’ overkwam: de dood van haar man en twee zoons. Ze probeert Ruth tegen te houden, weg te duwen. Maar die laat dat niet gebeuren. Er moet er toch één zijn die Naomi niet in de steek laat…

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Kerk in Actie Noodhulp Nigeria. U kunt uw bijdrage overmaken op Kerk in Actie NL89ABNA 0457 457 457 o.v.v. Nigeria. Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op: NL46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding boven: Ruth zweert trouw aan Naomi van Pieter Lastman, ca 1583-1633.