zondag 15 mei 2022 om 09:58

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Het thema van vandaag is: ‘Boy meets Girl’, maar net even anders dan in de film… Op het orgel speelt Dirk Out.

Waarover gaat het in de dienst…
Hoe gaat het in het leven als je iets ingrijpends meemaakt? Je valt, zit een tijd in de put en krabbelt daar vroeg of laat weer uit om het leven ter hand te nemen. Zo ongeveer gaat het in de novelle over Ruth. Na een groot verlies komt zij als vreemdeling met haar schoonmoeder in Bethlehem. Daar neemt ze het leven weer ter hand. Moedig en vastberaden beroept ze zich op het recht van vreemdelingen en armen om aren te verzamelen op het land. Het is voor haar de enige manier om aan voedsel te komen.

Heel toevallig komt ze op het land van een man die haar gunstig gezind is. En dat is eigenlijk de grote verandering in het verhaal. Temidden van worstelingen in een lastige tijd komt er iemand voorbij die doet wat hem of haar te doen staat. En dat maakt een wereld van verschil. ‘Boy meets girl’, maar net even anders dan in de film.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Kerk in Actie – Op adem komen in De Glind. U kunt uw bijdrage overmaken op Kerk in Actie IBAN: NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. De Glind.
Een gift voor de Kerk, door uw bijdrage over te maken op IBAN: NL46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.