zondag 22 mei 2022 om 09:58

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Het thema van vandaag is: Wachten, in vertrouwen, op wat komen gaat… Agnes van Bekkum bespeelt het orgel.

Waarover gaat het in de dienst…
Een arm meisje laat een oogje vallen op een uitermate geschikte partij: een rijke en potente herenboer. Gebaad en heerlijk geparfumeerd gaat ze de nacht in, op zoek naar de plaats waar deze man met een vrolijke dronk in slaap is gevallen.

Vervolgens wordt midden in de nacht een subtiel spel gespeeld waarbij onhelder blijft wie nou wat ontbloot: er is wat gerommel onder een deken, maar meer krijgen we niet te zien.
En nee, dit is geen aflevering van Boer zoekt vrouw of een programma waarin mensen worden uitgedaagd seksuele verleiding te weerstaan. Het speelt zich af in het derde hoofdstuk van het boek Ruth.

Opnieuw werpt zij zichzelf helemaal in de waagschaal. Maar doet zij dat ook voor zichzelf?
Dat is nog maar de vraag. Op de achtergrond staat haar schoonmoeder Naomi die de boel zorgvuldig regisseert. Blijkbaar heeft zij belang bij wat er gebeurt. We horen nog niet welk belang. Eerst moet er gewacht worden, in vertrouwen, op wat komen gaat.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Stem in de Stad, u kunt uw bijdrage overmaken op IBAN: NL34 TRIO 0254 6562 42 t.n.v. Stem in de Stad o.v.v. collecte 22 mei.
Wilt u een gift voor de Kerk geven, maak uw bijdrage over op IBAN: NL46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.