zondag 29 mei 2022

Aangeraakt met Mirjam Wolthuis

Deze aflevering van Aangeraakt gaat over wat angst met ons doet en wat wij tegen de angst in kunnen doen.

Dat klinkt nogal activistisch en oplossingsgericht, en dat is het ook. Al geeft dat geen enkele garantie op succes. Want angst is onvermijdelijk in het leven. Niemand leeft altijd zorgeloos. Angst is lastige maar nuttige emotie die mensen attendeert op dreiging en gevaar.

In bijbelteksten komt de beweging van angst naar vertrouwen regelmatig aan bod. ‘Wees niet bang’ klinkt dan, want je bent in Gods hand. Dat blijkt soms moeilijk te geloven.

Dus zijn voorbeelden gewenst van mensen die die sprong waagden; zoals iemand die ging bungy dumpen, of neem Titus Brandsma, en wat te denken van al die ziekenhuismedewerkers die tijdens de COVID-chaos gingen dansen op het lied Jerusalema.