zondag 12 juni 2022

Uit Daan’s platenkoffer

Luister deze aflevering hier terug:

Deze keer is het onderwerp “Horen en Luisteren”. Naar iets luisteren wat niet aan te horen is, houdt men niet lang vol. Klachten van die strekking hebben Daan trouwens gedurende de bijna zes jaar dat hij zich met de platenkoffer bezighoudt (nog) niet bereikt. Niet alleen luisteren maar ook horen zijn het onderwerp van wat deze keer uit de platenkoffer komt.

Met het oor waarnemen zonder er aandacht aan te besteden zodat men het bijna niet meer opmerkt is er dan niet meer bij. Liedjes alleen al over “horen” nodigen u al uit om ernaar te luisteren. Zoals die van de uit 5 man bestaande Amerikaanse popgroep de Beach Boys (foto rechts).

En zelfs een persiflage op een hoorspel met een knappe mix van satire en spanning zal de toehoorder boeien. Een niet aan te horen geheel moet dan als uitgesloten worden geacht.

Een voorproefje ?