zondag 26 juni 2022

Aangeraakt door Gerard Swüste

Luister deze aflevering hier terug:

In Aangeraakt gaat het tot de zomer 2022 over emoties. Mirjam Wolthuis en Gerard Swüste bezien niet één emotie per aflevering, maar ze staan juist stil bij de kluwen van emoties, de gemengde gevoelens die een mens kunnen bezighouden. Emoties komen ter sprake aan de hand van poëzie, fragmenten uit de bijbel, literatuur en muziek. Hoe ze ons kunnen verlammen, hoe ze ons ook in beweging kunnen brengen.

In deze uitzending zal Gerard Swüste het hebben over het thema ontheemd en thuis. De Schrift vertelt verhalen over ontheemd zijn in ballingschap of in de woestijn. Maar ook over thuis komen en je thuis voelen. Hier klinkt Psalm 137 vanuit de ballingschap in Babel en komen we thuis met Psalm 126 ‘Als God ons thuisbrengt’.

Bruce Springsteen (foto midden) zingt over hoe die tocht onderweg is en Randy Newman (foto onder) bezingt het thuisgevoel.