dinsdag 28 juni 2022

Alle-Dag-Kerk

Luister deze kerkdienst terug:

De voorganger vandaag is ds. Paula de Jong uit Amsterdam. Op het orgel hoort u Rob van Dijk.

Het thema van de meditatie; ‘De mens die naar Uw wijsheid zoekt’ bij Jesaja 6:1-8 en Johannes 3:1-15.

Je thuis voelen midden in alle bewegingen van het leven, en met het oog op een goede toekomst – het kerkelijke woord daarvoor is ‘roeping’. Grappig genoeg viert de kerk deze week de drie-eenheid van Vader, Zoon en Geest. Hoe dat zit, drie-in-één, wordt wel afgebeeld als een dans, of als een innig huishouden rond een tafel. Als je dat ziet, kun je denken: mooi, en wat is daarin onze plek? Onze roeping? Hebben wij ook nog iets met die drie-eenheid te maken?

Ik geloof: ja, juist – God sluit ons nooit buiten. Wij mogen meedansen, wij mogen mee-eten, en de verhalen van vandaag vertellen ons van een man die deze ervaring kent, en van een man die deze ervaring zoekt. Wat hebben zij ons te zeggen?

Als openingslied: Geest, uit de hemel neergedaald (677). Het slotlied is: Al wat een mens te kennen zoekt (848).

Meer informatie over de stichting Alle Dag Kerk.