dinsdag 5 juli 2022

Alle-Dag-Kerk

Luister deze kerkdienst terug:

De voorganger vandaag is ds. Joost Röselaers uit Amsterdam.

Het thema van de meditaie ‘Wie ben ik?’ Over David en Saul.

In het Mauritshuis hangt een prachtig schilderij door Rembrandt van het verhaal van David en Saul, waar zondag het licht op valt. Het is een verhaal over twee oergestalten. Zij zitten in ieder van ons. Saul neemt ruimte in beslag. Hij heeft mooie kleren aan. Hij straalt macht uit. Toch is er angst te lezen in zijn ogen. David zit bescheiden in een hoekje. Hij speelt op zijn harp. Hij straalt innerlijke ruimte uit. ‘Wie ben ik?’, vraagt Dietrich Bonhoeffer zich af in een gedicht. ‘Wie ben ik? De een of de ander? Ben ik nu de een en morgen de ander? Ben ik beiden tegelijk? Wie ik ook ben, U kent mij.’

Het openingslied is Lied 221 (Zo vriendelijk en veilig als het licht). Het slotlied Lied 416 (Ga met God).

Afbeelding rechts David en Saul van Rembrandt.

Meer informatie over de stichting Alle Dag Kerk.