zondag 17 juli 2022 om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst.  Het thema is: FEEST! Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum en Anne Brummelkamp.

Waarover gaat het in de dienst…
Stel, je geeft een feest en je mag iedereen uitnodigen die je wilt… wie vraag je dan? Zou je alleen je allerbeste vrienden uitnodigen? Of misschien ook kennissen en collega’s? Zou je je familie erbij vragen of wil je juist liever dat die thuisblijft? En als je echt iedereen mag uitnodigen, fantaseer dan eens verder… Krijgen de koning en de koningin ook een uitnodiging op hun deurmat of juist hun dochters? Of heb je liever die influencer wiens filmpjes je volgt, de bekende schrijver wiens boeken je leest, de politicus op wie je stemt? En denk groot: waarom niet Billy Eilish, Max Verstappen, Beyonce of Ariana Grande?

Wie het ook wordt, de lijst met genodigden zegt iets over de gastheer of gastvrouw.
Wat wil je uitstralen met je feest? Met wie wil je gezien worden? Of kan je dat helemaal niks schelen? En er vallen ook een heleboel mensen af, dus elk feest is per definitie exclusief.

Daarom geeft de gelijkenis die Jezus vertelt in Lukas 14, 15-24 te denken. Dat gaat over een feest waar de genodigden voor bedanken omdat ze belangrijker dingen te doen hebben. En wat doet de gastheer…? Hij zorgt er in elk geval voor dat zijn feest niet in het water valt. Hoe? Kom en hoor het in de feestelijke dienst op 17 juli.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Bon Timoun/ Kerk. U steunt de stichting rechtstreeks door een bijdrage over te maken op NL 87 TRIO 0379 681 595 t.n.v. Bon Timoun Haïti. Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op NL46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.