dinsdag 9 augustus 2022

Alle-Dag-Kerk

Luister deze kerkdienst terug:

Vandaag is de voorganger pastor Joost Verhoef uit Amsterdam. Op het orgel hoort u Everhard Zwart.

Het thema van deze dienst is “Wat is bidden? n.a.v. Lucas 11, 1-4.

Jezus helpt ons om woorden te vinden om vrijmoedig en met vertrouwen te bidden. Met de woorden van het Onze Vader helpt hij ons tegelijk om de vragen en noden van onszelf te verbinden met een perspectief dat groter is dan ons eigen blikveld. Zo kunnen we groeien in ons gebed. Gemakkelijk is het overigens niet, zeker niet in onze tijd. Het vraagt oefening, geduld, volhouden – ook als men het hypocriet vindt, of als we dat zelf vinden. Daar denken we deze middag verder over na.

Als openingslied hoort u: Heer, die mij ziet zoals ik ben – psalm 139, vers 1 en 2. Het slotlied is: Zo vriendelijk en veilig als het licht (Nieuwe Liedboek 221).

Meer informatie over de stichting Alle Dag Kerk.