zondag 28 augustus 2022 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jos Aarnoudse

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jos Aarnoudse uit Ede voor in de dienst. Op het orgel spreelr Agnes van Bekkum. 

Waarover gaat het in de dienst…
Onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid. Voor zondag 28 augustus staan twee schrift gedeelten op het oecumenische rooster voor de voorlezingen in de zondagse eredienst, die te maken hebben met onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid. Wat is dat eigenlijk en waarom zouden juist die twee dingen bij uitstek een kenmerk van het christelijke leven zijn?
In de Grote of Sint-Laurenskerk van Alkmaar hing van 1504 tot 1916 het paneel van de Meester van Alkmaar met daarop de zeven werken van barmhartigheid. Midden in de eerste wereldoorlog (Nederland kon zich ‘neutraal’ buiten het oorlogsgeweld houden) werd het aangekocht door het Rijksmuseum te Amsterdam. Het eerste ‘werk van barmhartigheid’ is het ‘spijzigen van de hongeringen’. Daaronder staat de tekst: “deelt mildelick den armen // god zal u weder ontfarmen”.
Het gehele unieke schilderij dus te zien in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Artsen zonder Grenzen. Uw bijdrage kunt u overmaken op NL13 INGB 0000 004 054 t.n.v. Artsen zonder Grenzen te Amsterdam.
Een gift voor de Kerk kunt u geven via NL46 RABO 0373 716 559

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Liturgie