zondag 2 oktober 2022

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

In Daans Platenkoffer gaat het deze keer over de provincie Groningen. De noordelijkste provincie van ons land, er wordt niet voor niets gezegd: “Er gaat niets boven Groningen”. Begonnen wordt met het enige volkslied dat in het dialect is geschreven, het Gronings volkslied.

Een greep uit de plaatsen inclusief de hoofdstad van deze provincie waarover liedjes zijn geschreven en niet alleen hierover. Op een paar na allemaal in dialect. De genuanceerd ingesteld luisteraar zal haast de verschillen onderling in dialect kunnen onderscheiden.

Veelal landelijk onbekende vocalisten en koren. BN’-ers zijn hier nauwelijks aanwezig. Dit programma heeft daar allerminst onder geleden. Zoals deze opname van deze Groningse zanger Ede Staal (afbeelding midden) die ook een beperkte landelijk bekendheid geniet.