zondag 9 oktober 2022

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering vanaf 9 oktober hier:

Op 9 oktober is in Orgelpunt is voor de derde keer mijn gast Gerben Budding (foto midden), organist van de Sint Jan in Gouda.

Dat komt omdat van hem onlangs een prachtige cd-uitgave verscheen van niet minder dan 6 cd’s in een box met als titel: Vijf eeuwen Nederlandse orgelmuziek. Vijf eeuwen Nederlandse orgelmuziek. Dan wordt je wel natuurlijk nieuwsgierig, want in de loop van de eeuwen is er door Nederlandse componisten veel verschillende en interessante orgelmuziek geschreven. Bovendien  kiest hij werken die al niet meerdere keren op cd zijn gezet.

In deze uitzending gaat het over componisten uit de negentiende en twintigste eeuw, zoals Jan Zwart (foto onder), Jan Bonefaas en Jacques Bonset. Ze worden door Gerben Budding  gespeeld op orgels in Gorinchem en Tielt (B), die passen bij die tijdsperiode.