zondag 30 oktober 2022

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

Beluister deze aflevering hier:

De komende maanden zal Aangeraakt gaan over familie. Over de band die we hebben met onze familie, of die we misschien niet (meer) hebben. Ben je trots op je afkomst of heb je er mee leren leven?

Deze aflevering gaat over: zussen, zusterschap en sisterhood en neemt Mirjam haar eigen familieachtergrond als vertrekpunt: een gezin met drie meisjes.

Zussen, of broers, vormen een goede leerschool. Aan hen kun je je spiegelen en slijpen om zo te ontdekken wie en hoe jij bent of wilt zijn. Maar is nu de bloedband of vooral de nestgeur bepalend voor de kwaliteit van zussen of broers onderling? In de zustergemeenschap van het klooster waar Mirjam werkt, ziet ze een onderlinge loyaliteit die ze herkent van de solidariteit die ze in de vrouwenbeweging leerde.

Anjet Daanje’s nieuwste boek komt voorbij, net als de zingende zusjes, en ook Marta en Maria, die vaak tegen elkaar uitgespeeld worden (dat kan anders!).  

Reacties altijd welkom, ook van broers en gezinnen waar het heel anders ging/gaat. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.