zondag 11 december 2022

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

In “Uit Daans Platenkoffer” gaat het deze keer over de M A A N. Een programma over de maan zult u zich afvragen. Het is de enige natuurlijke satelliet van onze planeet. Een doordeweekse dag is er naar genoemd: Maandag.

We beginnen met een lied aangetroffen in een bundel uit 1861 van Jan Pieter Heije. De muziek klinkt verschillend als de maan schijnt boven Alleghany (North Cariolina USA), Hawaii of Argentinië. Heel veel inspiratie over de maan; te veel voor de Platenkoffer.

Er moeten keuzes worden gemaakt.  Het resultaat van deze luisterrijke liedjes is vanaf zondag 11 december te horen.

Wat u in ieder geval beluisteren kunt is de bekendste melodie over de maan van het orkest van Glenn Miller genaamd Moonlight, beluister het vast hier.