zondag 25 december 2022

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

Beluister deze aflevering hier:

zondag 25 december 2022

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

De komende maanden zal Aangeraakt gaan over familie. Over de band die we hebben met onze familie, of die we misschien niet (meer) hebben. Ben je trots op je afkomst of heb je er mee leren leven?

Deze aflevering gaat over: “De heilige familie”

Waarover kan deze kerstaflevering met Mirjam Wolthuis anders gaan dan over ‘de heilige familie’?! Deze heilige familie klinkt wel hoogverheven maar is tegelijk herkenbaar voor wie de complexiteit herkent die in veel familieverbanden schuil gaat.

Een eigenwijze zoon die zich afzet en zijn eigen koers gaat, een moeder die moeite doet haar kind te begrijpen maar hem daarvoor eerst moet loslaten, een vader die voorwaarden schept maar verder nauwelijks uit de verf komt. En dan toch heilig.

Dat is hoopvol voor alle andere families. Om de broedplaats van ‘mensen van goede wil’ die het familieverband kan zijn, als alles goed gaat, is het woord heilig op zijn plaats. Want heilig of sacraal is, wat apart gezet, beschermd moet worden (ten opzichte van het profane). Omdat het heilige bijzonder is. Net als familie.

Reacties altijd welkom, ook van broers en gezinnen waar het heel anders ging/gaat. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.