zondag 1 januari 2023

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

In “Uit Daans Platenkoffer” gaat het deze keer katten.

Kan een Nieuwjaarszondag nog merkwaardiger beginnen?  Een programma over katten, misschien wel het meest eigenzinnige huisdier waarbij zelfs enigerlei muzikaal talent niet te ontdekken is. Daarom moesten twee zangeressen er aan te pas komen die na veel oefenen het gemiauw op een acceptabele manier konden imiteren. Ontleend aan het klassieke genre.

Een klassiek begin bij de Italiaanse componist Giochino Rossini met het Kattenduet gevolgd door een wat vertederend duet van de komiek Dorus met een tweejarige peuter op schoot. Verder een enkele bekende uit onze kindertijd op school, maar ook de kat van de buurvrouw, een oom en een slapende en dansende kat verschijnen. Soms uit de meest uiteenlopende gebieden afkomstig en aanwezig waar dan ook En aan het einde na een aanwezigheid van ongeveer een uur heb ik genoeg van de kat en wordt hij daarom ook weggejaagd.

De Platenkoffer sluit met de Amerikaanse rhyhm & blues/countryartiest Carl Perkins met het nummer Go cat go.

Een voorproefje ?