zondag 1 januari 2023 om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart 

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze eerste zondag van het jaar ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Op het orgel speelt Dirk Out.

Waarover gaat het in de dienst…
Als we de kerstdagen achter de rug hebben is het tijd voor voorbereidingen op de jaarwisseling. We halen champagne, vuurwerk en oliebollen in huis om het oude jaar uit- en het nieuwe in te luiden. Hoe menselijk bedacht de grens van 1 januari ook is, hij helpt ons grip te krijgen op de tijd. Het is een moment waarop we de tijd even stilzetten om terug te gaan naar het ‘in den beginne’. We kijken terug om vervolgens ook vooruit te kunnen kijken. Maar wat is dan onze blikrichting? Waar vinden we richting en perspectief?

Op deze zondag 1 januari gaan drie vreemden ons voor: wijzen, of eigenlijk ‘magiërs’ uit het oosten. Zij reizen naar Jeruzalem, waar ze verwachten het koningskind aan te treffen. Maar om de ware koning te vinden moeten ze hun koers wijzigen. En misschien ook wel hun blikrichting.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: 1. Ouderenwerk in onze eigen kerkgemeenschap en 2. De Kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken op het rekeningnummer NL75 ABNA 0576 173 681 van de Diaconie, o.v.v. ‘Collecte Ouderenwerk 1 januari’. Een gift voor de Kerk kunt u geven via NL46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding boven: Aanbidding der wijzen, Giotto ca 1267-1337 (Capella degli Scrovegni, Padua).