zondag 29 januari 2023

Aangeraakt door Gerard Swüste

Beluister deze aflevering vanaf zondag 29 januari hier:

Vanaf zondag 29 januari een nieuwe aflevering van het programma ‘AANGERAAKT’. Mirjam Wolthuis en ik hebben voor de komende maanden gekozen voor het thema ‘Op de plaats rust’.

In het eerste programma ga ik op zoek naar wijsheid aan de hand van de boeken Spreuken en Prediker: Hoe kun je aan goede balans in je leven vinden?

Wat is wijsheid? Begin januari is ons ongetwijfeld heel veel goeds en geluk toegewenst. En misschien heeft het ons ook aangezet om een of meer goede voornemens te maken. Hoe staat het daarmee aan het einde van de eerste maand?

Zijn de wensen vervuld? De voornemens waargemaakt? In deze uitzending van Aangeraakt nemen we onze wensen, verlangens en voornemens in ogenschouw. Gerard Swüste zoekt daarbij begeleiding o.a. in het boek Prediker. Daarin wordt gepleit voor een ontspannen combinatie van ernst en genieten. En om te blijven zoeken naar de zin van alles en naar wat ons te doen staat.

En er is natuurlijk muziek: Light a candle van Neil Young (foto boven), piano-improvisatie van Thom Jansen, het lied Als een boom (Psalm 1) (Sieds Prins/Tom Löwenthal) en Lied aan het Licht (Huub Oosterhuis / Antoine Oomen).

Reacties zijn altijd welkom, stuur deze aan: bureau@radiobloemendaal.nl.

‘AANGERAAKT’ is een programma van Radio Bloemendaal. Elke laatste zondag van de maand weer een nieuwe aflevering.