zondag 25 februari 2023

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

Beluister deze aflevering hier:

zondag 26 februari 2023

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

In de serie ‘Op de plaats rust’ in de eerste helft van 2023 bezinnen Gerard Swüste en Mirjam Wolthuis zich om de beurt op het leven in deze tijd: wat geeft betekenis aan dit leven en kunnen christelijke begrippen of tradities daar een rol bij spelen. Nu de veertigdagentijd is begonnen overweegt Mirjam in deze aflevering de verschillende aspecten van vasten.

Vasten gaat over minderen, over afstand nemen van begeerten en over vanzelfsprekendheden doorbreken. Maar in de bijbel wordt er ook steeds gevast voorafgaand aan iets nieuws. Of is het misschien andersom: er kan iets nieuws gebeuren omdat er gevast is? Vasten gaat dus ook over ruimte maken. Of dingen nalaten om te concentreren op dat ene.

Genoeg om bij stil te staan. Met muziek die helpt bij het zoeken naar een ander, minder jachtig tempo.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.