zondag 26 februari om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Het is een Dienst van Schrift en Tafel. Op het orgel hoort u Dirk Out.

Waarover gaat het in de dienst…
Het Onze Vader in verhalen
Hoewel veel kerkgangers de woorden van het Onze Vader uit hun hoofd kennen en ze elke zondag aan het eind van de dienst meebidden, kunnen ze best wat vragen oproepen. Want wie of wat is ‘onze vader’ eigenlijk? Wat betekent het ‘heiligen’ van zijn naam en welke voorstelling kunnen we ons maken van zijn koninkrijk? De tijd voor Pasen is een tijd van inkeer en bezinning: een geschikte periode om met de woorden van het Onze Vader op weg te gaan. Dat doen wij in vier zondagen.

Vandaag, de eerste zondag van de veertigdagentijd, vervolgen wij de serie met de tweede bede: uw naam worden geheiligd. Dat klinkt erg plechtig en beleefd en ook wat abstract. Maar het is juist bijzonder concreet. Een naam is in de Bijbel niet zomaar een woord. Een naam heeft altijd betekenis, het is je identiteit, leven. Je naam ben je zelf. Zoals wij een naam hebben, heeft God die ook: ik zal er zijn. Hoe gaan we met die naam om? Daar zal het zondag over gaan.
In deze dienst gaan we ook aan tafel: we vieren de maaltijd van de Heer. Dat doen we op deze eerste zondag van de veertigdagentijd – net zoals op de eerste zondag van Advent – om het begin van de periode van inkeer op weg naar Pasen te markeren. Brood en wijn voor onderweg in de woestijn.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Inloophuis Kennemerland. U kunt het Inloophuis steunen met een donatie op NL52 RABO 0103 516 646 t.n.v. Inloophuis Kennemerland.
Een gift voor de Kerk kunt u overmaken op NL46 RABO 0373 7165 59.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding rechts boven: Mozes en de brandende doornstruik, Marc Chagall.