zondag 26 februari om 15:30 uur

Live zondaggesprek over De Ark in Bloemendaal

Kijk dit gesprek hier terug:

De komende maanden zijn er drie ‘zondaggesprekken’ over een samenleving waarin iedereen gezien wordt en mee kan doen. Ze vinden plaats in de Dorpskerk in Bloemendaal.

In deze aflevering vertelt Marc Wopereis over de missie van De Ark in onze samenleving en wereldwijd.
Marc is Gemeenschapsverantwoordelijke van De Ark Haarlem. In De Ark wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in Arkhuis Pelletier. Mensen met afstand tot regulier werk komen werken in de Werkplaats en Tuinderij. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die meedoen in huis, tuin en werkplaats. En daaromheen is een ruime kring van mensen die zich ook verbonden weten met De Ark. Allemaal samen vormen ze een gemeenschap die open staat voor velen en zich ook door hen laat inspireren, waarin iedereen de ruimte krijgt, gezien wordt en tot bloei kan komen: het leven wordt gevierd in De Ark!

Het verhaal van Marc zal aangevuld worden door John-Harmen Valk universiteitsdocent Religie in Internationale Relaties aan de Universiteit Leiden.
Hij is geboren in Canada, waar L’Arche een bekende organisatie is. Hij heeft De Ark echter leren kennen in Schotland, in Edinburgh en raakte daar geïnspireerd door het gedachtegoed. In zijn lessen in Leiden daagt hij studenten uit om na te denken over de plaats van mensen met een beperking in de seculiere, westerse samenleving en de manier waarop een op geloof gebaseerde organisatie als L’Arche een andere visie voorleeft.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek over wat we gehoord hebben en hoe dat ons kan inspireren voor een samenleving met meer aandacht voor verschillen. Want in De Ark  menen we dat verschillen verrijken! En wat ons betreft geldt dat in het bijzonder voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is plek voor kinderen om mee te doen en er is muziek.

In de loop van deze zondagmiddag is dit programma ook terug te luisteren en kijken via deze website.